ABOUT

It's all about passion
About Olivier 1

Na een lange en succesvolle carrière in de evenementensector, besloot ik me tot een meer manuele en ambachtelijke activiteit te wenden. Ik verlangde naar het zelf creëren met mijn handen. Ik had nood om mijn creativiteit op een artistieke en ambachtelijke manier uit te drukken.

Toen een vriendin me aanraadde een stage meubelstoffeerder te volgen betekende dat een echt keerpunt in mijn leven: vanaf de eerste uren van de stage wist ik dat dit een belangrijke plaats in mijn dagelijks leven zou innemen. Ik besloot twee volwaardige opleidingen meubelstoffeerder te volgen. De eene volgens de moderne technieken bij Syntra, de andere volgens de traditionele manier aan het Paul Hankar Instituut in Brussel. Ik werd gepassioneerd door het respect voor de tradities en de knowhow die ermee gepaard gaat, het bewerken van de natuurlijke materialen (paardenhaar, jute, linnen, hout …) en het herstel van het patrimonium hebben mij meteen geboeid.

About Olivier - zetel
https://olivierverhaegen.be/wp-content/uploads/2018/03/about-olivier-3.jpg

Tegenwoordig heb ik ervoor gekozen enkel op traditionele manier te stofferen. Ik denk graag dat ik op kleine schaal deelneem aan het behoud van een beroep dat de neiging heeft om te verdwijnen. En vooral, ik beleef veel plezier om het meubilair dat voor u belangrijk is te restaureren en te stofferen, in het puurste respect voor traditie.

Olivier Verhaegen - Meubelstoffeerder Drongen - Oost-Vlaanderen
Gavergrachtstraat 18, 9031 Drongen